Логотип туристической компании Игл Тревел
Телефоны:
+38 (044) 496 46 17
+38 (067) 231 79 98
+38 (067) 401 09 83
Мы в соцсетях:
»гл“ревел в FaceBook
заказ тура он-лайн
страны

Виды туров
туры со скидками
самостоятельный подбор туров

подписка на рассылку
Ваш E-mail:

Хотинська фортеця: кам’яний велетень на березі Дністра

Хотинська фортеця: кам’яний велетень на березі Дністра

Хотинська фортеця розташована в місті Хотин Чернівецької області. Ця фортеця протягом тисячоліть слугувала форпостом української землі, свідком епічних битв і героїчних подвигів.

Історія, що сягає корінням у глибину століть:

Історія Хотинської фортеці розпочинається ще в Х столітті, коли на цьому місці слов’яни збудували городище. Згодом воно перетворилося на потужний осередок оборони, який протягом століть зазнавав численних перебудов і вдосконалень. Фортеця пережила штурми монголо-татар, польських військ, Османської імперії, ставши символом незламності українського духу.

Епічні битви, що змінювали хід історії:

Найвідомішою подією, пов’язаною з Хотинською фортецею, стала облога 1621 року. 72-денна оборона фортеці українськими козаками під проводом гетьмана Петра Сагайдачного проти 150-тисячної армії турецького султана Османа II стала однією з найвидатніших перемог в історії України.

Архітектурна велич, що вражає уяву:

Хотинська фортеця – це не просто історична пам’ятка, а й шедевр фортифікаційної архітектури. Її величні мури, товщиною до 5 метрів, сягають 15 метрів у висоту. На території фортеці збереглися численні вежі, бастіони, ворота, а також арсенали, казарми, храми та інші споруди.

Чудо України, що кличе до себе:

У 2007 році Хотинська фортеця по праву увійшла до переліку “Семи чудес України”. Цей список об’єднує найвидатніші історико-культурні пам’ятки країни, які є її національною гордістю.

Цікаві факти та легенди:

  • За легендою, фортецю збудував велетень на ім’я Хотин, який кинув у Дністер величезний камінь, що й стало основою фортеці.
  • На території фортеці знімалися численні фільми, серед яких “Захар Беркут”, “Тарас Бульба”, “Чорна стріла”.
  • Щорічно у фортеці відбуваються фестивалі лицарських боїв, які переносять глядачів у часи середньовіччя.

Відвідайте Хотинську фортецю:

Хотинська фортеця – це місце, де ви відчуєте велич історії, поринете в атмосферу минулого й захопитесь красою української землі. Приїжджайте, щоб на власні очі побачити цей дивовижний пам’ятник і відчути його неповторну енергетику!

Пам’ятайте:

Хотинська фортеця – це не просто музей, а й живий організм, що зберігає пам’ять про минуле. Ставтеся до неї з повагою, бережіть її унікальну атмосферу та красу.

Хотинська фортеця – це портал у захоплюючий світ історії, де кожен камінь розповідає свою унікальну історію.

28 мая 2024 г.

создание сайта Max Kulikoff